Organizovan prevoz za dolazak na Sajam - prilika koja se ne propušta

Organizovan prevoz za dolazak na Sajam - prilika koja se ne propušta

Ako si student tehničko-tehnološkog fakulteta ili ekonomije, a ne studiraš u Sarajevu, ovo je odlična prilika za tebe.

EESTEC LC Sarajevo i ove godine organizuje sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. “JobFAIR ‘18 - Iskoristi svoju šansu” je projekat koji se organizuje po deseti put i iz godine u godinu privlači pažnju sve većeg broja studenata i kompanija. Održat će se 5. i 6. novembra u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.

Članovi našeg Udruženja smatraju kako kolege iz drugih gradova također trebaju dobiti priliku informisati se o tržištu rada u našoj zemlji i kroz direktan kontakt s predstavnicima kompanija saznati na kojim aspektima ličnog i profesionalnog profila trebaju raditi kako bi nakon studija mogli izgraditi uspješnu karijeru.

Ove godine, ponovo je pokrenuta inicijativa da nam se pridruže studenti tehničko-tehnoloških fakulteta iz drugih univerzitetskih gradova i iskoriste šanse koje nudi JobFAIR ‘18. Poslije uspješne saradnje sa kolegama iz Mostara i Tuzle, ove godine smo odlučili proširiti naše kapacitete te pored njih pozvati i studente tehničko-tehnoloških fakulteta iz Banja Luke, Istočnog Sarajeva, Zenice i Bihaća.

Broj studenata koji će organizovanim prijevozom moći doći na JobFAIR bit će ograničen, a krajnji rok za prijave je 27.10.2018. godine. Svi zainteresovani studenti i diplomci mogu se prijaviti ovdje. Uslov za prijavu jeste da su kandidati studenti tehničko-tehnoloških fakulteta te da imaju između 18 i 25 godina.

Prošle godine na Sajmu su učestvovale 23 kompanije iz tehničko-tehnološke i ekonomske struke.  U toku dva dana trajanja Sajma posjetioci, kao i predstavnici kompanija, imaju priliku steći mnogobrojna nova iskustva. Ovo je odlična prilika posjetiocima da vode opušten razgovor sa predstavnicima vodećih kompanija u BiH i šire. Također, mogu se raspitati o tome šta poslodavci očekuju od njih te koje vještine su poželjne za njihovu struku. Informacije koje će dobiti iz prve ruke pomoći će im da rade na usavršavanju svojih vještina. Predstavnici kompanija učesnica Sajma će imati priliku da steknu uvid u stručnost mladih i njihovu spremnost da budu konkurentniji na sve zahtjevnijem tržištu rada.

JobFAIR ‘18 je tu da nas poveže, donese nadu za bolje sutra. Na sajmu su, ispred imena uspješnih kompanija, prisutni bivši studenti čiji je zadatak da nas motivišu, ispričaju svoje životne priče jer oni su nekad bili u našim ulogama, a danas su uspješni ljudi, koji predstavljaju svoje kompanije. Pridružite nam se i vi ove godine, upoznajte nove prijatelje, saznajte nove informacije o svojoj struci koje vas mogu odvesti na uspješan put.

I ove godine pripremamo niz popratnih aktivnosti kao što su: Vrijeme za predstavljanje - prezentacije kompanija, CV/LinkedIn radionica, Open Space Technology i Career Speed Dating. Ulaz na Sajam te učešće u svim aktivnostima je besplatno. Jedna od mogućnosti koju pruža JobFAIR je ostavljanje biografija u CV bazu, kojoj kompanije učesnice Sajma imaju pristup tokom čitave godine.

Ovogodišnji suorganizator organizovanog prijevoza je kompanija učesnica Sajma, Tacta.

Više o JobFAIR-u i detaljima oko popratnih aktivnosti možete pronaći na zvaničnoj stranici: www.jobfair.ba. Također nas možete pratiti i na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima.