Idealno mjesto susreta studenata sa poslovnim svijetom: JobFAIR ‘17 uspješno završen!

Idealno mjesto susreta studenata sa poslovnim svijetom: JobFAIR ‘17 uspješno završen!

JobFAIR uspješno završen uz najavu jubilarnog, 10. Sajma za 2018. godinu.

Deveti po redu sajam zapošljavanja JobFAIR ‘17 uspješno je završen. Tokom dva dana trajanja Sajma studenti i diplomci imali su priliku za otvorenu komunikaciju sa profesionalcima iz struke te postavljanje pitanja o svom budućem zanimanju. Ove godine, sve kompanije učesnice Sajma posvetile su mnogo vremena pripremi za isti, te su kroz kreativni izgled štandova, brojne kvizove, nagradne igre i odlične prilike za praksu i posao studentima pokušali približiti atmosferu koja svakodnevno vlada među njihovim uposlenicima. 

Sajam su obilježile mnoge popratne aktivnosti koje su za posjetioce spremili organizatori tako da su imali priliku prisustvovati prezentacijama brojnih kompanija te radionicama kao što su CV radionica i Open Space Technology. Osim toga, prvi put ove godine organizovan je Career Speed Dating - radionica čiji su koncept brze simulacije intervjua za posao sa predstavnicima kompanija, a koja već bilježi pozitivne reakcije i učesnika i kompanija. 

JobFAIR ‘17 ove godine je pružio priliku i studentima sa Fakulteta elektrotehnike u Tuzli i Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru te ih, pokrenuvši incijativu organizovanog prijevoza, doveo na ovogodišnji Sajam kako bi se povezali kako sa kompanijama, tako i kolegama sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. 

Na ceremoniji zatvaranja Sajma odabrana je i dobitnica nagradne igre. Kurs Intro to HTML/CSS: Making webpages, koji je obezbijedio partner Sajma ACADEMY387, osvojila je Arma Čoralić.

CV baza ostaje otvorena za unos i ažuriranje vaših biografija, a partneri Sajma imaju pristup bazi tokom cijele godine, tako da ukoliko još uvijek niste ostavili svoj CV, posjetite web stranicu www.jobfair.ba i iskoristite svoju šansu!

Sajam je privukao pažnju velikog broja kompanija, studenata i medija te su studenti elektrotehnike još jednom dokazali da prilike mladi za sebe mogu i moraju stvarati sami. Organizatori se posebno zahvaljuju godišnjem partneru Udruženja i Zlatnom partneru Sajma, kompaniji Authority Partners, te Srebrenim partnerima Sajma, kompanijama učesnicama, partnerima, sponzorima, prijateljima projekta i medijima koji su nas podržali.

Naredne godine organizuje se 10. jubilarni sajam zapošljavanja te Vas pozivamo da i dalje pratite JobFAIR putem web stranice www.jobfair.ba i društvenih mreža te rezervišete, kao i uvijek, početak novembra za jedinstveno JobFAIR iskustvo!