OSB - Učesnica Sajma

OSB - Učesnica Sajma

Kompanija koja je implementirala softverska rješenja za JU "Djeca Sarajeva", koja trenutno radi na razvoju softvera za JU Zavod za specijalno obrazovanje "Mjedenica", OSB Engineering & IT, ovogodišnja je učesnica Sajma.

OSB Engineering & IT d.o.o. je u partnerstvu sa njemačkim firmama OSB Engineering & IT AG, IDV AG i Artech koje još od 1989. godine pružaju IT usluge na svjetskom tržištu.

Ono što prije svega karakteriše OSB Sarajevo jesu međuljudski odnosi unutar firme, te odnos koji smo stvorili sa klijentima i društvenom zajednicom u BiH. Odnos je otvoren, odgovoran i obilježen poštovanjem i profesionalizmom.

Društvena odgovornost je sastavni dio rada zaposlenika koji se dobrovoljno posvećuju aktivnostima kojim bi unaprijedili našu zajednicu. Do danas smo implementirali softverska rješenja za JU ”Djeca Sarajeva”, dok trenutno razvijamo softversko za JU Zavod za specijalno obrazovanje ”Mjedenica” te aplikaciju za volonterski program ”Big Brothers Big Sisters”. Organizovali smo program besplatnih instrukcija iz matematike i fizike za učenike ”Gimnazije Obala”, te učestvovali u projektu IT Girls i drugim društveno-korisnim aktivnostima poput donacije IT opreme ali i doniranju svog vremena.

OSB pruža mladim ljudima priliku za zaposlenje i osigurava ostanak u zemlji. Mi smo također u neprestanoj potrazi za mladim stručnjacima koji će svojim inovativnim rješenjima i drugačijim pristupom doprinijeti razvoju sadašnjih i budućih projekata na zadovoljstvo njih samih ali i klijenata.

Želimo poslužiti kao primjer i ostalim IT firmama u našoj zemlji.