ALEM sistem - Učesnica Sajma

ALEM sistem - Učesnica Sajma

Kompanija koja je više puta dobila priznanje za najboljeg partnera kompanije IBM u Bosni i Hercegovini, ovogodišnja je učesnica Sajma.

ALEM Sistem je ugledna bosanskohercegovačka kompanija koja je organizovana u dva sektora:

Sektor za softverski inženjering koji za svoje glavno poslovno područje ima implementaciju informacionih sistema vendora IBM, sa posebnim osvrtom na cyber sigurnost tzv. security intelligence i  Sektor za upravljenje hidrološkim, meteorološkim i seizmološkim sistemima (Internet of things).

Zbog težnje ka stalnom napredovanju i zadovoljenju zahtjeva svojih kupaca konstantnim poboljšanjem usluga i proizvoda, ALEM Sistem je uspostavio sistem upravljanja kvalitetom u skladu sa standardom ISO 9001:2008. Kao kompanija koja je dokazani sistem integrator, želimo da podignemo svoje servisne usluge tako da sva očekivanja naših kupaca zadovoljimo kroz jedinstven i kontinuiran standard kvaliteta.

ALEM Sistem posluje na području Bosne i Hercegovine od 1996. godine. Poznati smo po dugoj i uspješnoj tradiciji, ali i kulturi «start up-a». Iz navedenog razloga posvećujemo posebnu pažnju na rad i razvoj svih svojih zaposlenih. Smatramo da su naši zaposleni glavna snaga naše kompanije, a rezultat toga je naš mlad i perspektivan tim. Naše reference govore da smo na pravom putu, a od značajnijih referenci spomenut ćemo ino klijente Deutche bank, IBM Germany i SBB (Telemach grupacija Slovenija, Srbija, BiH), kao i domaće klijente BH Telecom d.d., Sberbank d.d., Unicredit bank d.d., JP Elektroprivreda BiH d.d., JP Elektroprivreda HZ HB d.d. i ostale državne agencije. Naša misija je da postanemo jedan od vodećih sistem integratora u poljima sigurnosti i IoT u Jugoistočnoj Evropi.