Ministry of Programming - Učesnica Sajma

Ministry of Programming - Učesnica Sajma

Jedina bosanskohercegovačka kompanija koja je fokusirana na razvoj startup-a ovogodišnja je učesnica Sajma.

"Ministry of Programming" je firma osnovana 2015. godine u Sarajevu i jedina je bosanskohercegovačka kompanija koja je fokusirana na razvoj startup-a. Trenutno u MOP-u radi 55 kreativaca. Firmu su osnovali Faris i Rešad Začina nakon višegodišnjeg iskustva u razvoju softvera za internacionalne klijente. Bavimo se kreiranjem softvera i sarađujemo sa partnerima u Evropi na kreiranju inovativnih softverskih proizvoda i startup-a, sa fokusom na finansijsku i zdravstvenu domenu.

Naši partneri se nalaze u SAD-u, Švedskoj, Engleskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Najveći uspjeh koji smo ostvarili je razvijanje Naga grupacije (NAGA Group AG), softverskog startup-a koji je izlaskom na Njemačku berzu sa trenutnom vrijednošću kompanije od 200 miliona EUR postigao ogroman uspjeh.

Kompanija je izabrana za jednu od 100 najvećih bosanskohercegovačkih kompanija u 2016. godini, samo godinu dana nakon osnivanja. Neke od aplikacija na kojima radi su:

SwipeStox socijalna mreža za investicije, trgovinu dionicama i devizama.

War on Cancer je global storytelling platforma za svakoga ko vodi bitku sa rakom ili ko se borio u prošlosti kao i za njihove bližnje koji boluju od raka.

Werlabs inovativni sistem za automatsku analizu krvi i kontrolu zdravlja.

Lilipass softverski Sistem za upravljanje događajima i prodaju ulaznica na internetu.

Pingr nova zanimljiva društvena mreža sa fokusom na aktivnosti, šta želiš da radiš, kada i gdje?

Switex platforma za igre u saradnji sa Njemačkom Berzom.

Partskeeper mjesto za ljubitelje auta da bi što lakše pronašli brojeve dijelova, specifikacije, slike te instrukcije za instaliranje za njihova specijalna, izmijenjena i kolekcionarska vozila.

Pearlshare je besplatna aplikacija koja omogućava najbolji način kreiranja i dijeljenja ličnih lokalnih priručnika.