Studenti iz Tuzle i Mostara ove godine po prvi put na JobFAIR-u!

Studenti iz Tuzle i Mostara ove godine po prvi put na JobFAIR-u!

Ako si student Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru ili Fakulteta elektrotehnike u Tuzli ovo je idealna prilika da posjetiš JobFAIR.

JobFAIR je sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. Ove godine se organizuje po deveti put u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Sajam svake godine privlači sve veću pažnju kompanija i posjetilaca te broj prilika za studente i diplomce iz tehničko-tehnološke struke konstantno raste.

Veliki broj kompanija učesnica JobFAIR-a djeluje u oblasti elektrotehnike i IT-ja, stoga smo ove godine odlučili omogućiti kolegama sa Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru i Fakulteta elektrotehnike u Tuzli da nam se pridruže i iskoriste šanse koje JobFAIR pruža.

Osim posjete Sajmu, studenti koji dođu na JobFAIR moći će učestvovati u radionicama kao što su Open Space Technology, Career Speed Dating, CV radionica, prisustvovati prezentacijama kompanija učesnica te ostaviti svoju biografiju u našu CV bazu.

Naša vizija je pružiti kolegama iz drugih gradova jednaku mogućnost koju imaju studenti iz Sarajeva, da se informišu o tržištu rada u našoj zemlji i kroz direktan kontakt sa kompanijama saznaju na kojim aspektima ličnog i profesionalnog profila trebaju raditi kako bi nakon studija mogli izgraditi uspješnu karijeru.

S obzirom na to da je inicijativa pokrenuta po prvi put ove godine, broj studenata koji će organizovanim prijevozom moći doći na JobFAIR bit će ograničen.