Mistral - Srebreni partner Sajma

Mistral - Srebreni partner Sajma

Osjetite dio atmosfere koja vlada među mistralovcima, ovogodišnjim Srebrenim partnerima Sajma.

Puno razumijevanja i veliko povjerenje među mistralovcima je vjerovatno i najveći razlog zbog kojeg njih 113 živi pravi timski život; Od jutarnje kafe, standupa i timskog ručka, do dijeljenja zajedničkih interesa i internih šala, putovanja, pauza uz bilijar, ili stolni tenis. Druženje, koje se nerijetko nastavlja i nakon posla i zajedničko usavršavanje u svim aspektima, čini Mistral ekipu konkurentnom, sretnom i povezanom. Zbog tako izgrađene kulture, koja je ujedno i ključ Mistralovog uspjeha, oni vrijede za najpoželjnijeg poslodavca u IT sektoru u 2017.

Ono što je specifično za Mistral, koji ovog mjeseca slavi 7. rođendan, je kriterij po kojem zapošljavaju nove članove svog tima. Bez obzira na tehničku spremnost i iskustvo, koji su jako važni, na prvom mjestu im je vaša osobnost i kako ćete se uklopiti sa ostalima. Upravo zbog toga, Mistral ima community čiju smo snagu i toplinu osjetili pri svakom druženju s njima.

Mistral izrađuje softwareska rješenja za velike svjetske kompanije iz oblasti telekomunikacija, bankarstva, automobilske industrije, kao i za manje poznate klijente koji žele u potpunosti osmišljeno i njima prilagođeno rješenje od nule.

Kako bi ostali na samom vrhu tržišta, a i zbog velike ljubavi prema tehnologijama, mistralovci imaju jako dobar sistem unapređivanja svog znanja, kako individualno, tako i u grupama. Zbog toga, interno organizuju kurseve, radne grupe, informativne sesije, mentorstva, meetupe, a uz to vole pratiti i aktuelne seminare.

Kompanija čak pruža mogućnost „tehničkog“ odmora za čije trajanje se posvetite samo nečem novom što želite savladati, ili istražiti bez ikakvih obaveza na projektu na kojem trenutno radite. Uz rad od kuće (remote work), praksu „Gigi School of Coding“ kojoj se svi posvete, interne mjesečne novine (newsletter), zajedničke odlaske na kuglanje, ili pikado te mnoge druge rekreativne aktivnosti, Mistral svakodnevno pokušava unaprijediti svoje okruženje. Sreća i zadovoljstvo mistralovaca im je imperativ. becauseITmatters.