Da li je ovo Vaših 5 minuta?

Da li je ovo Vaših 5 minuta?

Jedan od sadržaja koje Vam nudimo na ovogodišnjem JobFAIR-u je i Career Speed Dating. Učestvujte u brzim intervjuima koje prijavljeni kandidati imaju sa predstavnicima vodećih kompanija u BiH.

Jesu li razgovori za posao nepoznanica za Vas? Bez ikakvih obaveza i mogućih posljedica, osjetite kako pravi intevjui zapravo izgledaju te u kratkom vremenskom periodu vidite šta poslodavac očekuje od vas i koja su uobičajena pitanja koja dobijete na intervjuu.

Svega pet minuta je dovoljno za ostavljanje prvog (i po nekima najbitnijeg) utiska. Da li će to biti “posao na prvi pogled” ovisi o Vama. Kroz jedinstveni spoj razgovora za posao i speed date-a imate mogućnost “odmjeravanja” između Vas i potencijalnog poslodavca. U ovom kratkom vremenskom periodu poslodavac će biti u mogućnosti da ispita spremnost studenta na prilagodbu, kao i njegove komunikacijske sposobnosti.

Career Speed Dating je idealna prilika da vidite koje su Vaše jače strane u ovakvim oblicima komunikacije, a koje vještine još trebate poboljšati. Ako se osjećate uplašeno pri samoj pomisli na intervju za posao, ovo je pravo vrijeme da se riješite tih strahova i da se spremite za prave razgovore koji Vas očekuju u budućnosti.