Imaš li ti pravo rješenje za postavljeni problem?

Imaš li ti pravo rješenje za postavljeni problem?

Open Space Technology je interaktivna radionica studenata i diplomaca sa predstavnicima kompanija, koja se organizuje kao popratna aktivnost JobFAIR-a.

Kompanije iz tehničko-tehnološke struke se u svom radu svakodnevno susreću sa mnogobrojnim izazovima. Njima se nerijetko pristupa na načine koji su potpuno drugačiji od onih koje koristimo na fakultetu.

Prije nekoliko godina organizatori JobFAIR-a došli su na ideju da na jednom mjestu spoje predstavnike kompanija i studente i pruže im mogućnost da zajednički rade na rješavanju zanimljivih i aktuelnih problema.

Kao učesnik radionice možda se baš Vi istaknete najkreativnim i najboljim rješenjem, a u isto vrijeme vidite koja bi rješenja predložili Vaši vršnjaci. Naravno, predstavnici kompanija su tu da Vas usmjere, a nadamo se da će Vam zaključci do kojih dođete kroz razgovor sa njima koristiti tokom izrade projekata u budućnosti. Kroz ovaj oblik interakcije kompanije će steći uvid u stručnost mladih i njihovu spremnost da budu konkurentni na sve zahtijevnijem tržištu rada.

Svaka kompanija obradit će vlastitu temu, a za učešće u radionici potrebno se unaprijed prijaviti. Kompanije učesnice na OST-u, njihove teme kao i prijave za učesnike bit će objavljene uskoro.