U toku je organizacija devetog po redu JobFAIR-a

U toku je organizacija devetog po redu JobFAIR-a

Dokaz da u našem društvu ima mladih ljudi koji stvaraju vlastite prilike je upravo JobFAIR, projekat koji ima dugu tradiciju i koji iz godine u godinu privlači pažnju sve većeg broja studenata i kompanija.
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, EESTEC LC Sarajevo ove godine, po deveti put, organizuje sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije. JobFAIR ‘17 će se održati 6. i 7. novembra.

O ozbiljnosti projekta govori i veliki broj pojedinaca koji su uspjeli pronaći posao upravo zahvaljujući ovom Sajmu. Osnovni cilj projekta je povezati studente i poslodavce i omogućiti im direktan kontakt u toku dva dana trajanja Sajma.

Za studente je ovo idealna prilika da se informišu o tome šta poslodavci očekuju od njih, te koje aspekte ličnog profila trebaju dodatno usavršavati. S druge strane, poslodavci imaju uvid u stručnost i profesionalnost mladih, te mogu procijeniti da li su oni upravo ti koje traže u svojim kompanijama.

Pored mnogih mogućnosti koje Sajam pruža, važno je napomenuti mogućnost ostavljanja biografija u CV bazu podataka. Trenutno se u bazi nalazi preko 3500 biografija kojima kompanije učesnice Sajma imaju pristup tokom cijele godine.

Za više informacija o tome šta za Vas spremamo ove godine pratite nas na društvenim mrežama:
Facebook
Instagram
LinkedIn