Otvoren Bit Alliance Lab na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu

Otvoren Bit Alliance Lab na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu

Bit Alliance Lab predstavlja još jednu odličnu priliku za studente i zaljubljenike u IT industriju
U utorak, 7.3. zvanično je otvoren prvi Bit Alliance Lab kao rezultat saradnje Bit Alliance i Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Bit Alliance Lab predstavlja pozitivan primjer saradnje između obrazovnih institucija i uspješnih softverskih kompanija. Cilj ove laboratorije jeste približiti studentima radna mjesta u perspektivnoj IT industriji i pomoći im da kroz neformalnu edukaciju usavrše svoja teoretska znanja i budu konkurentniji na tržištu rada.

Bit Alliance je Udruženje vodećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini čiji je cilj kroz zajedničke aktivnosti raditi na promociji IT sektora te stvoriti kvalitetan i kompetentan mladi kadar za rad u ovoj industriji.
Članice Bit Alliance su softverske kompanije: AtlantBH, Zira, Symphony, Authority Partners, Mistral, Ping, Green River Media i codeNest.

Prvo predavanje u ovoj laboratoriji pripremili su partneri iz kompanije AtlantBH, i to na temu “Software testing - Career or just a stepping stone”.

Martovska predavanja kompanija članica Bit Alliance nastavit će se svakog utorka u 16:00h i to prema sljedećem rasporedu:

14.3. Authority Partners - “Introduction to concepts and development of single page applications”
21.3. Klika - “Challenges of mobile development”
28.3. Green River Media - “Introduction Towards Modern CMS Application Development” (English)

Pozivamo sve zainteresovane studente da posjete predavanja i iskoriste prilike i prednosti koje će Bit Alliance Lab nuditi i u budućnosti.