TACTA

TACTA

Naziv Tacta je akronim za “The art of complexity taming” koji opisuje core njihovog poslovanja, odnosno preuzimanje kompleksnih sistema i njihova transformacija u lako upravljiva rješenja.

Predstavljamo vam kompaniju učesnicu, TACTA!

Tacta je software development kompanija osnovana 2007. godine s uredima u Briselu, Zagrebu i Sarajevu.Naziv Tacta je akronim za “The art of complexity taming” koji opisuje core njihovog poslovanja, odnosno preuzimanje kompleksnih sistema i njihova transformacija u lako upravljiva rješenja.Izrađuju softvere po mjeri za velike kompanije i državne službe u Belgiji, Francuskoj i okolnim zemljama u sektoru osiguranja, estetske medicine, državnih službi i slično. Kompanija broji oko 60 zaposlenika, a pozicije su većinom developerske zatim business analysti, quality assurance i business development zaposlenici.Tacta ove godine nudi praksu u oblasti softver inžinjeringa za studente završnih godina ili tek diplomirane kandidate s tehničkih fakulteta. Više o praksi saznajte na linku: https://tacta-bv.talentlyft.com/jobs/software-development-internship-EhW. 

Radujemo se što nas je TACTA podržala, a ukoliko želite saznati više o ovoj kompaniji posjetite nas 6. i 7. novembra na Kampusu UNSA!