Softray Solutions

Softray Solutions

Karakteristike koje krase Softray su kvalitet usluga, pouzdanost i posvećenost razvoju inovativnih proizvoda, ali u isto vrijeme i stvaranje okruženja za individualni razvoj svakog člana tima, koje im omogućava da definišu i postave prave koordinate za svoju buduću karijeru.

 Još jedna kompanija učesnica jeSoftray Solutions!

IT kompanija Softray Solutions osnovana je u Atlanti, SAD, 2015. godine i preko osam godina korača uzbudljivim putem od malog tima entuzijastičnih programera do pouzdanog IT partnera i jednog od lidera u ovoj bh. industriji. Softray tim kontinuirano osvaja nova tržišta razvojem digitalnih platformi i proizvoda, a fokusiran je na softverska rješenja za velike američke, ali i evropske klijente, u domenu zdravstva, saobraćaja, inteligent transportation sistema, društvenih mreža te u avio i gasnoj industriji. Povjerenje ukazano od strane klijenata rezultiralo je stopostotnim izvozom proizvoda, konkurentnošću na svjetskoj mapi rada, te je Softray dvije godine uvršten među top 100 kompanija u BiH. U Softrayu trenutno radi preko 150 IT stručnjaka iz cijele BiH, ali i Kosova, Albanije i Egipta.

Karakteristike koje krase Softray su kvalitet usluga, pouzdanost i posvećenost razvoju inovativnih proizvoda, ali u isto vrijeme i stvaranje okruženja za individualni razvoj svakog člana tima, koje im omogućava da definišu i postave prave koordinate za svoju buduću karijeru. Te osnovne vrijednosti su protkane kroz sve kompanijske procese, dok integritet i stručnost uvijek stavljaju na prvo mjesto i u srce svega što rade. Savremeno radno okruženja nudi mogućnost da svaki član Softray tima ima priliku da kreira svoj radni dan koristeći se prednostima fleksibilnog radnog vremena, rada od kuće ili iz ureda, koji kolegama iz cijele BiH, ali i drugih evropskih zemalja, pruža mogućnost da rade s bilo koje lokacije. Na ovaj način članovi tima imaju izbor i slobodu jer je njihovo zadovoljstvo za Softray apsolutni prioritet, čemu svjedoče i brojna interna istraživanja koja sprovode. Svjesni da je širenje znanja osnovni čin prijateljstva, društvena odgovornost i sjajan način za ulaganje u razvoj IT industrije, u Softrayu kontinuirano pružaju podršku budućim IT profesionalcima kroz „Softray Sprint“ - program interne prakse, organizaciju Hackathona, meetupa kao i saradnje s fakultetima i srednjim školama u Bosni i Hercegovini. 

Zahvaljujemo se Softray Solutions na učešću i ovogodišnjoj podršci!