DCCS

DCCS

DCCS je austrijska grupacija sa preko 30 godina iskustva u pružanju naprednih IT poslovnih rješenja, a ujedno i digitalizacijski partner za svjetske klijente.

DCCS je austrijska grupacija sa preko 30 godina iskustva u pružanju naprednih IT poslovnih rješenja, a ujedno i digitalizacijski partner za svjetske klijente.

Trenutni tim broji više od 330 zaposlenih u tri države (Austrija, Njemačka i Bosna i Hercegovina).

Bosna i Hercegovina je danas drugi po veličini razvojni centar grupacije sa preko 75 talentovanih pojedinaca zaposlenih na lokacijama u Tuzli i Sarajevu.U skladu sa već zacrtanim planom, DCCS će tokom 2024. godine otvoriti veći ured u Sarajevu, čime se otvara mogućnost i za zapošljavanje novih eksperata te dalji rast ove lokacije.DCCS rješenja, razvijana unutar stabilnih timova, primjenom agilne metodologije, služe svjetskim korporacijama za poboljšanje i optimizaciju njihovih internih procesa, a klijenti poput Daimler (Mercedes), Porsche, Ams Osram, Siemens, Magna, Doppelmayr, Intersport, Dr.Oetker, Trodat, Merkur,  e-Control, Airbus, Telefonica, Red Bull su dugogodišnji klijenti DCCS-a.

Projekti koje DCCS pruža svojim klijentima su predominantno web rješenja i samim time većinski broj inžinjering tima su full stack developeri sa fokusom na tehnologije poput Java, .net, Javascript, Typescript, React, node.js, SAP, SharePoint i Power Apps. Pored web development segmenata, DCCS  također u svojim projektima upošljava veliki broj Data Engineer-a kao i DevOps Enigineera koji su dio stablinih development timova.Sve ostale informacije možete pronaći na njihovoj zvaničnoj web stranici:

 www.dccs.eu

Zahvaljujemo se DCCS-u na ovogodišnjem učešću i podršci!