Atlantbh

Atlantbh

Ovaj program, kroz koji osobe zainteresovane za rad na različitim pozicijama unutar IT sektora stiču neprocjenjivo iskustvo uz jedan-na-jedan mentorstvo, se pokazao iznimno korisnim za lansiranje njihovih IT karijera.

Čast nam je predstaviti još jednu kompaniju učesnicu Sajma, Atlantbh.

Atlantbh je u domaćoj IT industriji preko 22 godine.Tokom godina su stekli vrijedno iskustvo, kako u poslovanju sa klijentima, tako i u stvaranju unikatne kulture unutar firme. Danas broje preko 160 Atlantera i rade sa svjetski poznatim klijentima, istovremeno cijeneći profesionalizam i opušteno radno okruženje.

Njihov cilj je podrška mladim IT entuzijastima još od početka studiranja, te su do sada kroz stipendiranje podržali 50 studenata i studentica a ove godine, kroz 5. ciklus Atlantbh stipendija, podršku će dobiti još 10 mladih osoba.

Pored stipendija, Atlantbh godišnje realizuje čak 3 ciklusa ABH prakse, koja je po prvi put pokrenuta prije skoro 10 godina. Ovaj program, kroz koji osobe zainteresovane za rad na različitim pozicijama unutar IT sektora stiču neprocjenjivo iskustvo uz jedan-na-jedan mentorstvo, se pokazao iznimno korisnim za lansiranje njihovih IT karijera. Do sada je program završilo preko 160 praktikanata, a čak 60% njih zaposlilo se u Atlantbh gdje su stekli i svoje prvo radno iskustvo.

Zahvaljujemo se kompaniji Atlantbh što je odlučila i ove godine podržati Sajam, te i sama biti učesnica. Više informacija o njima možete pronaći na njihovoj zvaničnoj stranici.