JobFAIR ‘21 je uspješno priveden kraju!

JobFAIR ‘21 je uspješno priveden kraju!

“JobFAIR ‘21 - Iskoristi svoju šansu!”, sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko - tehnoloških fakulteta i ekonomije je zvanično završen.

Dvodnevni Sajam, JobFAIR ‘21 je ove godine studentima i diplomcima pružio mnoge šanse. Prvog dana Sajma održana je radionica Career Speed Dating koja simulira razgovor za posao u trajanju od 10 minuta. Radionicu su održali predstavnici kompanije ASSECO SEE. Učesnici su nakon simulacije dobili feedback, kako bi bi stekli uvid na čemu trebaju raditi u budućnosti.

Kompanije Atlantbh i System Verification su održale prezentaciju ovaj dan. Također, Berina Omerović iz kompanije Isatis Software Solutions je vodila webinar na temu CV/LinkedIn. Berina je podijelila najbitnije stavke koje se moraju nalaziti u svakom CV-u i LinkedIn profilu i odgovorila na pitanja gledalaca.

Drugog dana Sajma, 20 studenata i diplomaca je učestvovalo u Infobip radionici pod imenom Interactive Voice Response. Nakon demonstracije članova Infobip ekipe, imali su priliku rješavati stvarni problem studentske službe na Infobip sistemu. 

Kompanije Infobip, Softray Solutions i Isatis Software Solutions su na svojim štandovima održale kvizove, te su pobjednici osvojili vrijedne nagrade. 

Na nagradnoj igri podržanoj od strane UEI BIT, izvučena su dva pobjednika. Prvo mjesto je osvojilo kurs Python for Data Science i JobFAIR poklon paket, dok je drugo mjesto osvojilo JobFAIR poklon paket.

Na ovogodišnjem Sajmu su učestvovale kompanije: KING ICT, Atlantbh, Propeller, RT-RK, Ankora, Authority Partners, Softhouse Balkans, ZIRA, BH Telecom, ASSECO South East Europe, Isatis Software Solutions, Infobip i Softray Solutions. Kompanija partner ovogodišnjeg Sajma bila je System Verification.

Zahvaljujemo se ekskluzivnom radijskom pokrovitelju ovogodišnjeg Sajma: Radio M.

Učesnicima su se obratili Tarik Horozović, predsjednik Udruženja EESTEC LC Sarajevo i Seid Korać, glavni organizator JobFAIR ‘21, koji je zvanično zatvorio Sajam.