“JobFAIR '21 - Iskoristi svoju šansu!” je zvanično otvoren!

“JobFAIR '21 - Iskoristi svoju šansu!” je zvanično otvoren!

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije, organizovan od strane članova udruženja EESTEC LC Sarajevo, zvanično je otvoren 1. novembra, u online formatu na platformi Hopin.

U toku dva dana JobFAIR-a, svi njegovi posjetioci će imati priliku kroz neformalan razgovor s predstavnicima brojnih kompanija na njihovim štandovima, saznati više informacija o tržištu rada, uslovima rada, kao i kompetencijama koje su potrebne za rad u na određenoj poziciji. Agendu Sajma sa tačnim rasporedima kompanija možete pogledati na platformi Hopin, nakon što se prijavite za učešće u Sajmu. 

Osim prilike za razgovor sa predstavnicima kompanija, Sajam nudi mnogobrojne popratne aktivnosti. Prvog dana su učesnici imali priliku posjetiti radionicu Career Speed Dating, koja se održala uživo od strane kompanije ASSECO SEE. Također, učesnici su imali priliku naučiti više o pisanju CV-a i izgledu LinkedIn profila na CV/LinkedIn webinaru koji je održala predstavnica kompanije Isatis Software Solutions.

Drugog dana Sajma, studenti i diplomci koji su se prijavili za Interactive Voice Response radionicu od strane kompanije Infobip će imati priliku da se upoznaju sa načinom rada call centra za helpdesk i da učestvuju u izradi praktičnog rješenja za projekat u realnom svijetu.

To nije sve, posjetioce očekuju brojne nagrade. Na Infobip štandu će u 13h imati priliku da učestvuju u Infobip Quiz-u i osvoje kartu za intervju u kompaniji. Kompanija Softray Solutions će svoj kviz održati u 13h i prva tri učesnika će osvojiti vrijedne nagrade. Isatis Software Solutions je svoj kviz zakazao u 14h.

Na ovogodišnjem Sajmu učestvuju kompanije: KING ICT, Atlantbh, Propeller, RT-RK, Ankora, Authority Partners, Softhouse Balkans, ZIRA, BH Telecom, ASSECO South East Europe, Isatis Software Solutions, Infobip i Softray Solutions.

Kompanija koja je partner ovogodišnjeg Sajma je System Verification.

Kao i svake godine, predstavnici kompanija na najbolji način predstavljaju svoj način rada, tehnologije koje koriste pri rješavanju problema te atmosferu koja vlada među njihovim uposlenicima. JobFAIR je idealna prilika da u opuštenoj atmosferi saznate šta svaka kompanija zahtjeva od uposlenika i šta nudi.

Prisutnima su se obratili: koordinatorica tima za odnose s javnošću, Lejla Hrustemović, predsjednik Udruženja, Tarik Horozović i glavni organizator Seid Korać, koji je zvanično otvorio JobFAIR ‘21.

Posjetite JobFAIR ‘21 i iskoristite svoju šansu!