Prijave za Sajam su otvorene

Prijave za Sajam su otvorene

Kao što već znate JobFAIR '20 će se održati online preko platforme Hopin. U nastavku ćete moći pročitati i vidjeti kako se prijaviti na Sajam, stupiti u kontakt sa predstavnicima kompanija kao i na koji način možete učestvovati u radionicama. Jako je bitno naglasiti da je Sajam dostupan svima, ne zahtijeva nikakav trošak za sve koji ga žele posjetiti.

Kako se prijaviti na JobFAIR ‘20?

Proći ćemo kroz korake koji su potrebni da biste se prijavili na Sajam:

1) Posjetite našu zvaničnu web stranicu www.jobfair.ba.

2) Na naslovnoj strani kliknite na dugme sa naslovom “PRIJAVI SE NA JobFAIR”.

3) Klikom na to dugme otvoriti će se stranica za registraciju na event.

4) Pritisnite dugme “Join event”.

5) Možete unijeti Vaše pristupne podatke ili se registrovati koristeći Vaš Facebook, LinkedIn ili Google račun/account.

6) Na e-mail ćete dobiti potvrdu da ste se registrovali na Sajam.

Kako stupiti u kontakt sa predstavnicima kompanija?

Na dan Sajma, nakon završenog procesa registracije, na platformi Hopin pristupate koristeći isti postupak i iste podatke kao i prilikom registracije. Jedina je razlika što se ne registrujete ponovo, već logujete sa Vašim pristupnim podacima.

Štandovi kompanija učesnica nalaze se u “Expo” dijelu platforme, a na štandovima se nalaze predstavnici kompanije i/ili njihov promotivni video. Svoja pitanja možete postaviti u chatu sa desne strane stranice ili se priključiti na štand koristeći mikrofon i kameru klikom na dugme “share audio and video”.

Kako će izgledati CSD i OST?

Career Speed Dating (CSD) radionica će se održati u ponedjeljak 9.11.2020. godine u terminima 11:00 - 12:00h i 13:00 - 14:00h, a istoj možete pristupiti ulaskom na “Networking” dijelu Sajma, u terminu u kojem ste raspoređeni. Pri ulasku dovoljno je da kliknete na dugme “Ready” i platforma će vas spojiti s osobom sa kojom imate simulaciju razgovora za posao.

Tokom razgovora, klikom na dugme “Connect” razmjenjujete kontakt informacije s osobom sa kojom ste imali razgovor putem stranice. Iste možete pronaći i urediti na “Home” dijelu Vašeg profila (klik na Vašu sliku u gornjem desnom ćošku -> “Home”).

Radionica Open Space Technology (OST) će se održati u utorak 10.11.2020. godine u 11:00 - 12:00h i 13:00 - 14:00h, i istoj možete pristupiti klikom na “Sessions” dijelu Sajma. Nakon toga, potrebno je da uđete u sobu u koju ste raspoređeni u datom terminu, podatke ste dobili putem maila. Klikom na dugme “ask to share audio and video” pristupate u sesiju i možete aktivno učestvovati u radionici.

Jako je važno napomenuti da ćete u procesu dijeljenja videa i zvuka morati da odaberete uređaje koje ćete koristiti za to, te dozvoliti pristup istima od strane web stranice.

VAŽNA NAPOMENA: Za učešće u navedenim radionicama potrebno se prethodno prijaviti.

Kako se prijaviti za radionice?

Na našoj zvaničnoj web stranici imate prijave. Naravno prijave možete naći i na linkovima:

* CSD

* OST

Da li postoji video koji prolazi kroz proces prijave na Sajam i platformu Hopin?

Video postoji i možete ga pogledati na linku.

Nadamo se da će Vam ovo uputstvo biti korisno.

Vidimo se 9. i 10. novembra na Sajmu!