Career Speed Dating

Career Speed Dating

Niste sigurni šta da očekujete od prvog razgovora za posao? Nesigurni ste i strah Vas je? JobFAIR ‘20 Vam nudi mogućnost da saznate kako je to biti na razgovoru za posao ili praksu, i to učešćem na radionici Career Speed Dating. CSD će se ove godine održati online, putem platforme Sajma - Hopin, u ponedjeljak 9.11.2020. u terminima 11:00 - 12:00h i od 13:00 - 14:00h.

Šta je to Career Speed Dating?

Career Speed Dating je radionica koja kroz jedinstveni spoj razgovora za posao i speed dating-a nudi mogućnost “odmjeravanja” između studenta ili diplomca i potencijalnog poslodavca u trajanju od samo 5 minuta.

Šta CSD omogućava studentima i diplomcima?

CSD omogućava studentima da se prvi put okušaju u razgovoru  za posao sa predstavnicima željenih kompanija te se uz svoje vještine izdvoje iz mase. U ovoj kratkoj simulaciji poslovnog intervjua, poslodavac može procijeniti kompetencije studenta i mogućnost njegovog prilagođavanja različitim situacijama. Ova radionica omogućava svim učesnicima da se suoče sa svojim strahom od poslovnog razgovora i lakše ga prevaziđu.

Kako se mogu pripremiti?

Na našoj zvaničnoj web stranici objavljen je članak “Česta pitanja i savjeti za razgovor za posao”, te ga možete pročitati na linku. Nadamo se da će Vam pomoći prilikom same pripreme.

Do kada traju prijave?

Prijave su otvorene do četvrtka 5.11.2020. u 15:00h.

Koje kompanije učestvuju?

Kompanije koje učestvuju na radionici su:

* ZIRA,

* BicomSystems,

* Infobip

Nadamo se da ste spremni!

Prijavite se sada!