Učesnica Sajma - Infobip

Učesnica Sajma - Infobip

Predstavljamo Vam kompaniju Infobip, učesnicu ovogodišnjeg Sajma koja nastavlja svoju tradiciju učešća na JobFAIR-u. Ovu kompaniju sačinjavaju i bivši članovi našeg Udruženja koji su svjesni važnosti Sajma za mlade u Bosni i Hercegovini.

Infobip je svoje početke pronašao u malog gradiću u Istri – Vodnjanu. Danas, poznat kao centar izvrsnosti inžinjerstva i sa više od decenije iskustva u industriji, Infobip globalno zapošljava 2300+ ljudi, te kroz 65+ ureda posluje na 6 kontinenata.

U Bosni i Hercegovini, Infobip je prisutan još od 2010. godine kada je otvoren ured u Sarajevu. Kroz godine, ured je rastao sa projektima pa tako danas broji blizu 200 ljudi, od kojih je 60+ u inžinjeringu. Još jedan veliki korak se dogodio početkom 2019. godine, kada je otvoren ured u Tuzli, a ove godine Infobip je proslavio čak 10 godina postojanja u B&H. Treći po redu Infobipov kampus bi se trebao otvoriti u Sarajevu kroz dvije godine, čime će uposlenici dobiti jedinstven prostor gdje će moći raditi na kreativnim rješenjima, a koji u potpunosti odražava Infobip kulturu.

Oba ureda danas djeluju kao nezavisni R&D centri koji rade na razvoju i unaprijeđenju Infobip in-house produkata za neke od najvećih svjetskih kompanija. Inžinjeri u Sarajevu i Tuzli imaju priliku raditi na nekim od najizazovnijih projekata na nivou kompanije baziranih oko real-time komunikacije putem audio i video signala. Infobip komunikacijska platforma i usluge dopiru do gotovo 7 miljardi korisnika i uređaja u više od 190 zemalja, omogućavajući besprijekornu komunikaciju kompanija sa svojim korisnicima - na svakom kanalu i uređaju, u svakom trenutku i bez obzira na to u kojem se dijelu svijeta nalaze.

Infobip je u svijetu prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga koje provodi pri čemu surađuje s vodećim mobilnim operatorima, bankama, e-commerce kompanijama, najvećim svjetskim chat aplikacijama poput Vibera, WhatsAppa, Telegrama, te s globalno poznatim brandovima poput Virgin Megastore, Strave, UBER-a, Zendeska, Taxifya i drugima.

Više o kompaniji Infobip možete saznati na njihovoj zvaničnoj web stranici www.infobip.com.