Učesnica Sajma - OSB Engineering & IT

Učesnica Sajma - OSB Engineering & IT

Učesnica ovogodišnjeg JobFAIR-a je i kompanija OSB Engineering & IT.

OSB Engineering & IT d.o.o. je u partnerstvu sa njemačkim firmama OSB Engineering & IT AG, IDV AG i Artech GmbH koje još od 1989. godine pružaju IT usluge na svjetskom tržištu.

Ono što prije svega karakteriše OSB Sarajevo jesu međuljudski odnosi unutar firme, te odnos koji su stvorili sa klijentima i društvenom zajednicom u BiH. Odnos je otvoren, odgovoran i obilježen poštovanjem i profesionalizmom.

Društvena odgovornost je sastavni dio rada zaposlenika koji se dobrovoljno posvećuju aktivnostima kojim bi unaprijedili zajednicu. Do danas su implementirali softverska rješenja za JU ”Djeca Sarajeva” i JU Zavod za specijalno obrazovanje ”Mjedenica” te aplikaciju za volonterski program ”Big Brothers Big Sisters”. Organizovali su program besplatnih instrukcija iz matematike i fizike za učenike ”Gimnazije Obala”, te učestvovali u projektu IT Girls i drugim društveno-korisnim aktivnostima poput donacije IT opreme ali i doniranju svog vremena.

Ono čime se posebno ponose jeste projekat koji je implementiran u junu 2018. godine. Naime, u saradnji sa njihovom partnerskom firmom iz Njemačke /OSB AG/ preuredili su kompletno dvorište, postavili mobilijar prikladan za djecu sa posebnim potrebama i opremili roditeljski kutak u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“. Učestvovalo je oko 120 kolega od kojih je 80 došlo iz Njemačke kako bi ovaj projekat učinili što uspješnijim i na taj način doprinijeli razvoju lokalne zajednice.

OSB pruža mladim ljudima priliku za zaposlenje i osigurava ostanak u zemlji. Oni su također u neprestanoj potrazi za mladim stručnjacima koji će svojim inovativnim rješenjima i drugačijim pristupom doprinijeti razvoju sadašnjih i budućih projekata na zadovoljstvo njih samih ali i klijenata.

Žele poslužiti kao primjer i ostalim IT firmama u našoj zemlji.

Više o kompaniji OSB Engineering & IT možete saznati na njihovoj zvaničnoj web stranici www.osb.ba.