Open Space Technology - Open Your Mind

Open Space Technology - Open Your Mind

Sve Vas koje zanima šta je to Open Space Technology, koje su kompanije učesnice ove aktivnosti i o kojim temama će se razgovarati, obavezno pročitajte sve odgovore na pitanja u nastavku.

Šta to Open Space Technology podrazumijeva?

Open Space Technology je inovativna i interaktivna radionica u kojoj studenti i diplomci imaju mogućnost da uz predstavnike kompanija rješavaju brojne probleme s kojima se kompanije svakodnevno susreću te međusobno razgovaraju o aktuelnim temama iz poslovnog svijeta.

Predstavnici kompanija kroz teorijski i praktičan dio predstavljaju rad kompanije i tehnologije kojima se koriste pri rješavanju problema, dok studenti imaju mogućnost da iznesu svoje kreativne ideje i doprinesu lakšem rješavanju istih. Također, kroz razgovor sa stručnjacima iz različitih oblasti studenti i diplomci imaju priliku da nauče nešto novo što će im koristiti u budućnosti.

Tokom radionice učesnici će imati priliku da saznaju o mnogim izazovima s kojima se predstavnici kompanija suočavaju kroz rad u svojim kompanijama, te kroz koncept rotacije (nakon određenog vremena učesnici mijenjaju mjesta) imaju mogućnost upoznati sve predstavnike kompanija koje učestvuju na radionici i diskutovati o svim temama koje će biti aktuelne na ovogodišnjoj OST radionici.

O kojim temama i sa predstavnicima kojih kompanija će se diskutovati na OST?

Teme ovogodišnje OST radionice su:

Reeinvent - Progammer VS World Chess Champion

Mistral - Robots supported by Raspberry pi

Authority Partners -  Test Automation best practices

ZIRA - A Day in the Life of Software Engineer

Infobip - Just another day at the office – take a look under the hood

Klika.ba - How to function() with Kotlin

Kada se održava OST i kako se mogu prijaviti?

Open Space Technology će se održati 04. novembra u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u periodu 14:00h - 16:00h. Pozivamo Vas da nam se pridružite na ovoj radionici, te da se prijavite putem ovog linka do 31. oktobra (12:00h). Broj mjesta je ograničen, stoga požurite. Očekujemo Vas!