Vaših 5 minuta je stiglo!

Vaših 5 minuta je stiglo!

Razgovori za posao su enigma za Vas? Imate strah od poslovnog intervjua ili jednostavno niste sigurni kako impresionirati poslodavca i pokazati da ste Vi prava osoba za posao? Career Speed Dating je prava radionica za Vas.

Šta je to Career Speed Dating ?

Career Speed Dating kroz jedinstveni spoj razgovora za posao i speed date-a nudi mogućnost  “odmjeravanja” između studenta ili diplomca i potencijalnog poslodavca u trajanju od samo 5 minuta. Ovo je idealna prilika da se možda prvi put okušate u intervjuu i vidite kako oni zapravo izgledaju, ali i u kratkom vremenskom periodu iskažete svoje najbolje profesionalne i lične vještine i tako se izdvojite iz mase.

Ovo je prilika koja se ne propušta.  Pruža Vam mogućnost da saznate neka uobičajena pitanja karakteristična za svaki intervju te se na taj način pripremite za buduće poslovne razgovore. Kroz petominutne intervjue upoznajete više predstavnika kompanija, njihove načine razmišljanja kao i zahtjeve koje stavljaju pred Vas.

U ovoj kratkoj simulaciji poslovnog intervjua, poslodavac može procijeniti kompetencije studenta i mogućnost njegovog prilagođavanja različitim situacijama. Ova aktivnost omogućava svim participantima koji se osjećaju uplašeno pri samoj pomisli na poslovni intervju da se suoče sa svojim strahom i lakše ga prevaziđu.

Tokom trajanja CSD-a svaki kandidat ima pravo na tri intervjua, pri čemu jednu kompaniju birate Vi, a druge dvije Vam se dodjeljuju slučajnim odabirom. S obzirom na to da će svaka kompanija imati unaprijed Vaš CV kada pristupite intervjuu, potrebno je da ostavite svoj CV u  JobFAIR CV bazu.

Koje kompanije učestvuju?

Kompanije učesnice u ovoj aktivnosti su vodeće kompanije u BiH, ali i šire: RT-RK, System Verification, Infobip, Authority Partners, ZIRA, Propeller, Tacta, Asseco See, Klika i Mistral.

Kada se održava CSD i kako se mogu prijaviti?

Career Speed Dating će se održati 05. novembra s početkom u 13:00h u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta, a trajat će do 15:00h. Prijaviti se možete putem ovog linka do 29. oktobra  (19:00h). Broj mjesta je ograničen, stoga požurite i prijavite se!