Organizovan prevoz za dolazak na Sajam - prilika koja se ne propušta

Organizovan prevoz za dolazak na Sajam - prilika koja se ne propušta

Student si tehničko-tehnološkog fakulteta ili ekonomije? Ne studiraš u Sarajevu? Volio/Voljela bi posjetiti JobFAIR? Ovo je odlična prilika za tebe!

Nakon jubilarnog desetog, JobFAIR - Iskoristi svoju šansu! se vraća na velika vrata. EESTEC LC Sarajevo i ove godine organizuje sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije koji će se održati u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, 4. i 5. novembra.

Ove godine, kao i prethodnih, članovi našeg Udruženja su za studente i diplomce iz Mostara, Tuzle i Zenice obezbijedili prevoz na Sajam, kako bi i oni imali priliku informisati se o tržištu rada u našoj zemlji i kroz neformalan razgovor sa predstavnicima kompanija saznati na kojim profesionalnalnim, ali i ličnim kompetencijama trebaju raditi kako bi nakon studija mogli izgraditi uspješnu karijeru. 

Broj studenata koji će organizovanim prevozom doći na JobFAIR je ograničen, a krajnji rok za prijave je 27.10.2019. godine. Svi zainteresovani studenti i diplomci mogu se prijaviti ovdje. Uslov za prijavu je da su kandidati studenti tehničko-tehnoloških fakulteta te da imaju između 18 i 25 godina.

Održavanje Sajma, jedanaestu godinu zaredom, dokaz je kvaliteta koji je prepoznat od sve većeg broja studenata i diplomaca, ali i samih kompanija učesnica Sajma. Prošle godine na JobFAIR-u je učestvovala 21 kompanija, a Sajam je posjetilo preko hiljadu studenata i diplomaca. Broj posjetilaca, koji su zahvaljujući JobFAIR-u pronašli željenu praksu, ali i zaposlenje, je iz godine u godinu sve veći. Ovo je idealna prilika svim posjetiocima da vode opušten razgovor s predstavnicima vodećih kompanija u BiH i šire te na taj način saznaju šta poslodavci očekuju od njih te koje vještine su poželjne za njihovu struku.

JobFAIR ‘19 pored brojnih mogućnosti koje nudi, za cilj ima i povezati sve studente i diplomce s brojim stručnjacima te tako donijeti nadu za bolje sutra i razlog više za ostanak u Bosni i Hercegovini. Na Sajmu su nerijetko, ispred kompanija, prisutni bivši studenti (sada zaposlenici kompanija) čiji je zadatak motivisati sve nas kroz svoje životne priče i put koji ih je doveo do uspjeha. 

I ove godine pripremamo niz popratnih aktivnosti kao što su: Prezentacije kompanija, CV/LinkedIn radionica, Open Space Technology i Career Speed Dating. Ulaz na Sajam kao i učešće u svim aktivnostima je besplatno. Jedna od mogućnosti koju nudi JobFAIR je ostavljanje biografija u našu CV bazu, kojoj kompanije učesnice Sajma imaju pristup tokom čitave godine.

Više o JobFAIR-u i detaljima oko popratnih aktivnosti možete pronaći na zvaničnoj stranici: www.jobfair.ba. Također nas možete pratiti i na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima.