OSB Engineering & IT - Učesnica Sajma

OSB Engineering & IT - Učesnica Sajma

OSB Engineering & IT d.o.o. je u partnerstvu sa njemačkim firmama OSB Engineering & IT AG, IDV AG i Artech GmbH koje još od 1989. godine pružaju IT usluge na svjetskom tržištu.

Ono što prije svega karakteriše OSB Sarajevo jesu međuljudski odnosi unutar firme, te odnos koji smo stvorili sa klijentima i društvenom zajednicom u BiH. Odnos je otvoren, odgovoran i obilježen poštovanjem i profesionalizmom.

Društvena odgovornost je sastavni dio rada zaposlenika koji se dobrovoljno posvećuju aktivnostima kojim bi unaprijedili našu zajednicu. Do danas smo implementirali softverska rješenja za JU ”Djeca Sarajeva” i JU Zavod za specijalno obrazovanje ”Mjedenica” te aplikaciju za volonterski program ”Big Brothers Big Sisters”. Organizovali smo program besplatnih instrukcija iz matematike i fizike za učenike ”Gimnazije Obala”, te učestvovali u projektu IT Girls i drugim društveno-korisnim aktivnostima poput donacije IT opreme ali i doniranju svog vremena.

Ono čime se posebno ponosimo jeste projekat koji je implementiran u junu 2018. godine. Naime, u saradnji sa našom partnerskom firmom iz Njemačke /OSB AG/ preuredili smo kompletno dvorište, postavili mobilijar prikladan za djecu sa posebnim potrebama i opremili roditeljski kutak u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“. Učestvovalo je oko 120 kolega od kojih je 80 došlo iz Njemačke kako bi ovaj projekat učinili što uspješnijim i na taj način doprinijeli razvoju lokalne zajednice.

OSB pruža mladim ljudima priliku za zaposlenje i osigurava ostanak u zemlji. Mi smo također u neprestanoj potrazi za mladim stručnjacima koji će svojim inovativnim rješenjima i drugačijim pristupom doprinijeti razvoju sadašnjih i budućih projekata na zadovoljstvo njih samih ali i klijenata.

Želimo poslužiti kao primjer i ostalim IT firmama u našoj zemlji.