JobFAIR ‘18 je zvanično počeo!

JobFAIR ‘18 je zvanično počeo!

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije “JobFAIR ‘18 - Iskoristi svoju šansu!” otvoren je jutros, 5. novembra, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Ove godine se održava po deseti put i trajat će dva dana u periodu od 9:00-17:00 sati.

Na JobFAIR-u, posjetioci će imati priliku ostvariti direktan kontakt s predstavnicima kompanija, informisati se o novim radnim mjestima i tržištu rada te poboljšati svoje lične i profesionalne vještine kroz popratne sadržaje Sajma. Sa nama su i ove godine vodeće kompanije iz tehničko-tehnološke i ekonomske struke u BiH.

Projekat su podržale kompanije, Srebreni partneri Sajma: Authority Partners, Mistral, ZIRA, Infobip, Meggle i Competance Call Center.

Također, projekat je podržan od strane kompanija, učesnica Sajma: Atlantbh, Rubicon, QSS, Softray Solutions, Alem Sistem, System Verification, Ping, Comtrade, OSB Engineering & IT, Asseco SEE & Payten, Muehlbauer Technologies, ADB Safegate i Tacta, koja je također suorganizator organizovanog prevoza.

Kao partneri Sajma ove godine sa nama su: General Engineering, Client Marketing, ITAcademy i BusinessAcademy, CGP Design team i Academy 387, te Nestle i Sarajevski Kiseljak.

Svake godine kompanije se potrude da na što bolji način predstave svoj način rada, tehnologije koje koriste te atmosferu koja vlada među njihovim uposlenicima. Iskoristite priliku, raspitajte se šta svaka od kompanija zahtjeva od svojih uposlenika te koje su vještine poželjne za njihovu struku.

Svečanoj ceremoniji otvaranja pristustvovali su predstavnici kompanija, profesori i predstavnici Elektrotehničkog fakulteta, predstavnici medija, organizatori te gosti i posjetioci. Svim prisutnim obratili su se dekan Elektrotehničkog fakulteta, Samim Konjicija i glavni organizator Danijel Čuturić, koji je zvanično otvorio JobFAIR ‘18.

JobFAIR pruža i mnoge druge mogućnosti u vidu popratnih aktivnosti, kao što su: prezentacije, CV/LinkedIn radionica, Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD). Ove godine pored radionica, bit će održano predavanje na temu: “Kako osigurati posao iz snova?”, a predavanje će održati Vernisa Rejhan, član upravnog odbora Bosnia & Herzegovina Futures Foundation.

Posjetite Sajam i iskoristite sve prilike koje Vam se nude!