Student si ili diplomac…?

Student si ili diplomac…?

...tehničko-tehnološkog fakulteta ili ekonomije? Ako je odgovor na ovo pitanje pozitivan, bez obzira da li si prva ili druga godina, završna godina ili si na master studiju, pročitaj zašto baš TI trebaš posjetiti ovogodišnji JobFAIR ‘18.

Student si prve ili druge godine fakulteta?

Zanima te kako će izgledati tvoj radni dan u struci? Želiš unaprijediti svoje vještine kako bi bio/la spremniji/a za praksu ili posao?

Za stvaranje prilika i uvezivanje s ljudima, nikad nisi previše mlad. Dolaskom na Sajam možeš saznati na kojim vještinama trebaš raditi kako bi po završetku studija izašao spreman na tržište rada. Umrežavanje je jedna od bitnijih stvari u poslovnom svijetu i upravo JobFAIR je odlična prilika za postaviti prava pitanja i dobiti odgovore na njih. Stoga posjeti JobFAIR i pronađi odgovore na svoja pitanja. Pored direktnog kontakta sa potencijalnim budućim poslodavcima, možeš prisustvovati veoma korisnoj CV radionici, koja će ove godine biti posvećena sve popularnijoj društvenoj mreži LinkedIn. Svoju prijavu možeš ostaviti putem forme do 30. oktobra (13:00h).

Završna si godina fakulteta?

Smatraš da je došlo vrijeme za praksu ili posao? Zanimaju te prilike i uslovi tržišta rada?

Završna godina fakulteta je korak do zaposlenja stoga je bitno pravovremeno se informisati o mogućnostima koje pruža naša privreda, umrežavati se sa ljudima iz struke i biti spreman za izlazak na tržište rada.

Danas nije dovoljno samo teorijski vladati materijom i imati dokaz o završenom školovanju, potrebno je steći određene vještine kroz niz vannastavnih aktivnosti, među kojima važno mjesto zauzimaju prakse u kompanijama u kojima ćeš danas/sutra raditi. Tvoj prvi susret sa praktičnim dijelom može biti izvanredan i sjajan. Iskoristi priliku pa saznaj kako izgleda pravi problem u inženjerskom svijetu, prijavi se na radionicu Open Space Technology putem forme do 2. novembra (13:00h) i pronađi odgovore na pitanja o aktuelnim temama iz poslovnog svijeta. Također, ako smatraš da si nespreman/nespremna za svoj prvi susret sa budućim poslodavcem ili mentorom, prijavi se na Career Speed Dating putem forme do 2. novembra (13:00h) i provjeri svoje sposobnosti, kao i snalažljivost.

Studiraš master studij?

Želiš pronaći praksu ili posao?

Master studij je idealna prilika za program prakse ili eventualno zaposlenje čime bi se zaokružilo kao i primijenilo već stečeno znanje, te planiralo vrijeme nakon fakulteta

Odlična prilika za komunikaciju sa poslovnim ljudima i općenito ciljnom skupinom ljudi su svakako popratne aktivnosti koje JobFAIR nudi, kao što su Career Speed Dating i Open Space Technology, na koje se još uvijek možeš prijaviti. Iz ovih razloga trebaš doći na Sajam, informisati se o praksama ili poslu, a ko zna možda baš ti na ovogodišnjem, jubilarnom JobFAIR-u iskoristiš svoju šansu i dobiješ priliku da se dokažeš u nekoj od vodećih kompanija u BiH i šire.