Open Space Technology - Vaša prilika da zablistate

Open Space Technology - Vaša prilika da zablistate

Odgovore na pitanja kao što su šta je OST, kada se održava, o kojim temama će se diskutovati, kao i koje kompanije su učesnice ove godine, možete saznati ukoliko pročitate tekst u nastavku.

Šta je to Open Space Technology?

Open Space Technology je koncept inovativnih i interaktivnih radionica koji studentima, diplomcima i predstavnicima kompanija pruža priliku da razgovaraju o aktuelnim temama iz poslovnog svijeta te načinima rješavanja problema s kojima se kompanije svakodnevno suočavaju.

Predstavnici kompanija imaju mogućnost da kroz teoretski ili praktičan način prikažu rad svoje kompanije i tehnologije pomoću kojih dolaze do željenog cilja, dok studenti imaju priliku doprinijeti kreativnom rješavanju problema, razgovarati sa stručnjacima iz vodećih kompanija i steći nova znanja koja će im koristiti u budućnosti.

U toku OST radionice, učesnici će saznati sa kakvim se to izazovima u svom radu susreću kompanije iz tehničko-tehnološke struke, te kroz koncept rotacije (nakon određenog vremena se mijenjaju mjesta sa drugim učesnicima) imaju priliku upoznati sve predstavnike kompanija učesnica u ovoj aktivnosti Sajma i diskutovati o svim temama i problemima koji će biti postavljeni na ovogodišnjoj OST radionici.

O kojim temama će se diskutovati na OST?

Teme o kojima će se diskutovati na ovogodišnjoj OST radionici su:

- The World seen through AUGMENTED REALITY with Mehdi Rashadatjou

- How do we do IT -  why everybody is important?

- DecSecOps in ZIRA

- From 0 to GIANT

Koje kompanije učestvuju?

Kompanije učesnice u ovoj aktivnosti su vodeće kompanije u BiH, ali i šire: Mistral, Authority Partners, ZIRA, Infobip.

Kada se održava OST i kako se mogu prijaviti?

Open Space Technology će se održati 6. novembra u EE1 sali Elektrotehničkog fakulteta s početkom u 12:45h, a prijaviti se možete putem ovog linka do 2. novembra (13:00h). Broj mjesta je ograničen, stoga požurite i prijavite se!