Iskoristi svojih 5 minuta!

Iskoristi svojih 5 minuta!

Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha, i ove godine, jedna od popratnih aktivnosti na Sajmu bit će Career Speed Dating. Ukoliko se pitate šta je to, kada se održava, kako se prijaviti ili koje su kompanije učesnice u ovoj aktivnosti, odgovore na ova pitanja možete pronaći u nastavku članka.

Šta je to Career Speed Dating?

Career Speed Dating predstavlja koncept brzih intervjua studenata i diplomaca s predstavnicima kompanija. Idealna i jedinstvena prilika da pokažete kako ste Vi pravi kandidat kojeg poslodavac treba, te vidite kako pravi intervjui zapravo izgledaju. U samo 5 minuta vremena možete uvidjeti da li ste ‘’kliknuli’’ na prvu s potencijalnim poslodavcem.

Kroz jedinstveni spoj razgovora za posao i speed date-a imate mogućnost “odmjeravanja” između Vas i potencijalnog poslodavca. CSD Vam također pruža mogućnost da bez ikakvih obaveza i mogućih posljedica osjetite kako pravi intervjui zapravo izgledaju te u kratkom vremenskom periodu vidite šta poslodavac očekuje od vas i koja su uobičajena pitanja koja dobijete na intervjuu.

Ova aktivnost poslodavcima omogućava procjenu komunikacijskih vještina studenta te njihovo snalaženje u vrlo kratkom vremenskom periodu. Također, CSD studentima pruža mogućnost da obave prvi razgovor za posao sa uposlenicima željene kompanije te se predstave i istaknu iz mase drugih kandidata.

Tokom trajanja CSD svaki kandidat ima pravo na tri intervjua, pri čemu jednu kompaniju birate Vi, druge dvije Vam mi dodijeljujemo. Obzirom da će svaka kompanija imati unaprijed Vaš CV kada pristupite intervjuu, potrebno je da ostavite svoj CV u našu JobFAIR CV bazu.

Koje kompanije učestvuju?

Kompanije učesnice u ovoj aktivnosti su vodeće kompanije u BiH, ali i šire: Mistral, Authority Partners, ZIRA, Infobip, Competance Call Center i Ping.

Kada se održava CSD i kako se mogu prijaviti? 

Career Speed Dating će se održati 5. novembra u EE1 sali Elektrotehničkog fakulteta s početkom u 14:00h, a prijaviti se možete putem ovog linka do 2. novembra (13:00h). Broj mjesta je ograničen, stoga požurite i prijavite se!