FAQ

JobFAIR je sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije.
Sajam se ove godine održava 5. i 6. novembra, od 9h do 17h, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.
Ne, ulaz za sve posjetioce je besplatan.
Za dolazak na Sajam i prezentacije kompanija nisu potrebne prijave, ali za učešće na interaktivnim popratnim aktivnostima se potrebno prethodno prijaviti.
JobFAIR Vam nudi priliku za učešće na predsajamskoj aktivnosti Radionici poslovne komunikacije, te popratnim aktivnostima u toku Sajma: CV radionici, Open Space Technology radionici, Career Speed Dating-u te prezentacijama kompanija.
Kako bi se povećala produktivnost u komunikacijskim prilikama, kreirao prostor za uspješnije pregovaranje, u sklopu ovogodišnjeg JobFAIR-a, kao predsajamska aktivnost, tokom 29., 30. te 31. oktobra održati će se sesije radionice na temu poslovne komunikacije, koja će učesnicima omogućiti: pravilno razumijevanje komunikacije - na koji način primati, organizirati i koristiti informacije iz okoline poboljšanje verbalne i neverbalne komunikacije - kako se prilagoditi razgovoru opažajući verbalnu i neverbalnu komunikaciju sugovornika unapređenje stilova komuniciranja - kako prilagoditi svoju komunikaciju u odnosu na tip sastanka, jedan na jedan ili grupni sastanak.
CV/LinkedIn radionica je prilika da studenti usvoje vještine pisanja CV-ja i profesionalnog vođenja LinkedIn profila. Za učešće u radionici potrebno se prethodno prijaviti.

Prijave će biti otvorene uskoro.
OST je koncept inovativnih i interaktivnih radionica koji studentima, diplomcima i predstavnicima kompanija pruža priliku da razgovaraju o aktuelnim temama iz poslovnog svijeta te načinima rješavanja problema s kojima se kompanije svakodnevno suočavaju. Predstavnici kompanija imaju mogućnost da kroz teoretski ili praktičan način prikažu rad svoje kompanije i tehnologije pomoću kojih dolaze do željenog cilja, dok studenti imaju priliku doprinijeti kreativnom rješavanju problema i razgovarati sa stučnjacima iz vodećih kompanija. . Za učešće u radionici potrebno se prethodno prijaviti.

Prijave će biti otvorene uskoro.
CSD je idealna i jedinstvena prilika da kroz kratki intervju sa predstavnicima kompanija uvidite da li ste “kliknuli” na prvu sa potencijalnim poslodavcem. Ova aktivnost studentima pruža mogućnost da obave prvi razgovor za posao sa uposlenicima željene kompanije te se predstave i istaknu iz mase drugih kandidata. Za učešće na Career Speed Dating-u potrebno se prethodno prijaviti.

Prijave će biti otvorene uskoro.
JobFAIR posjeduje CV bazu kojoj imaju pristup svi partneri Sajma, tako da svoj CV možete ostaviti na sljedećem linku. Također, svoj CV možete unijeti na samom JobFAIR-u, u našem CV kutku.
Trenutno u bazi je oko 3000 biografija.
Cilj Sajma je da poveže zainteresovane kandidate sa njihovim potencijalnim poslodavcima te im pruži mogućnost za upoznavanje i maksimalnu interakciju, ali JobFAIR nažalost ne može garantovati posao svojim posjetiocima.
Organizator JobFAIR-a je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC LC Sarajevo. Više o EESTEC-u možete pronaći na našoj web stranici, u sekciji “Organizator” ili na web stranici Udruženja.
Da, JobFAIR se na godišnjem nivou organizuje od 2008. godine.
Kompanije koje učestvuju na JobFAIR-u su iz tehničko-tehnološke i ekonomske struke, a spisak svih kompanija možete pogledati na našoj web stranici, u sekciji Partneri.
Naravno, svake godine JobFAIR bilježi pozitivne reakcije javnosti a naš tim ostvaruje saradnju sa velikim brojem portala i medijskih kuća. Spisak svih medijskih partnera možete pronaći na našoj web stranici, u sekciji “Mediji”.
Ukoliko ste zainteresovani za saradnju, možete nas kontaktirati koristeći podatke iz sekcije Kontakt te ćemo Vam rado pružiti dodatne informacije o uslovima učešća i odgovoriti na moguća pitanja.